„Zöld út a jövőbe” Környezetbarát termelési technológiák létrehozása Kemecse településen, HU09-0068-A2-2013

Környezetbarát termelési technológiák létrehozása Kemecse településen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecse település belterületi részén, a Dream Way Global Kft. által a Zöld Ipari Innováció Program keretében sikeresen beadott és elnyert pályázati forrás felhasználásával környezetkímélő termelési technológiák használatával működő biohulladék újrahasznosító üzem és napelemfarm létrehozására kerül sor.

A biohulladék újrahasznosító üzem fűtőanyagokat állít elő a jövőben, amelyek segítik a természetes anyagok felhasználásának csökkentését. A pellet magas fűtőértékű, emellett könnyen tárolható, széles körben hasznosítható a háztartások és önkormányzatok, intézmények szintjén egyaránt.

A napelemfarm létrehozásának célja a hazánkban egyre inkább elterjedni látszó napenergia EU szabványoknak és a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelő hasznosítása. A szolár energiát hasznosító napelemfarm nem termel szén-dioxidot, így nem járul hozzá a globális felmelegedéshez.

A napelemfarm és biohulladék újrahasznosító üzem mintagazdaságként való működése lehetővé teszi a fiataloknak, az úgynevezett „Zöld-ház” passzív ház megtekintését, megismerkedve annak működésével, különböző szigetelési és nyílászáró megoldásokkal.

A projekt 2015.02.01-én indult és várhatóan 2015.12. 31-én átadásra kerül a költséghatékony rendszer, amely magas fűtőértékű, környezetbarát biopelletet állít elő a lakosság igényeinek megfelelően.

Projektgazda: Dream Way Global Kft.
Elérhetőség: 8624 Balatonszárszó, Mikszáth K. u. 19.
Email: globalmedia@t-email.hu
Weboldal: www.dreamway.hu

 

A beruházást az alábbi főbb ütemezési pontokban hajtottuk végre

 

0, Beruházás előtti állapot:

 

 

1, Napelemes rendszer kiépítése, napelempark létrehozása:

 

 

2, Kamerarendszer telepítése

 

 

3, „Zöld ház” bemutatóterem kialakítása, napkollektoros rendszer telepítése, biomassza kazán rendszerének kialakítása:

 

 

 

4, Biomassza előállító gépsor beszerelése, üzembeállítása:

 

 

5. sajtótájékoztató, project összefoglalás:

 

 

DREAM Way
© DREAM Way